Wie zijn de inspiratiebronnen van een nieuwe generatie theatermakers? In de videoportretserie ‘Onder Invloed’ vertellen vijf talentvolle makers over hun inspiratiebron. In de derde aflevering: theatermaker en acteur Caro Derkx over de conservatieve Engelse filosoof en schrijver Roger Scruton.

Caro Derkx komt uit een progressief nest, maar toen ze in de VPRO-serie ‘Van de Schoonheid en de Troost’ de conservatieve filosoof Roger Scruton zag, was ze op slag verliefd. Ze raakte gefascineerd door zijn poëtische taal en overtuigingskracht en wilde net zo eloquent en erudiet als hem kunnen praten.

Scruton werd het onderwerp van haar afstudeervoorstelling, Me, myself and Sir Roger Scruton, waarvoor ze veel tijd stak in de taal en het verbeteren van haar Engelse uitspraak. En dat werd opgemerkt: haar voorstelling viel in de prijzen en ze kreeg van bezoekers en theaterrecensenten complimenten over haar voordracht.

 

Onder Invloed is gemaakt door Tobias Manuhutu en Eva Müller (@parallaxreport). De serie is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, de Kattendijke/Drucker Stichting en het Investeringsfonds Muziek.