Vandaag, 17 april, is het Wereld Circus Dag. Verschillende theatermakers maken van de dag gebruik om nieuwe shows aan te kondigen. Maar ondanks corona, is er vandaag ook al best veel te zien en beleven. We verzamelden enkele tips, in samenwerking met Circuspunt.  

Videoboodschap van Circuspunt
Circuspunt is een platform dat makers, circusondernemingen, festivals, theaters, opleidingen, jeugdcircussen en circuswerkplaatsen verenigt en verbindt. In een persoonlijke videoboodschap wenst voorzitter Patrick Cramers iedereen een fantastische Wereld Circus Dag.
Vanaf 10.00 uur, op Facebook, Instagram en de website.

Road to Panama 2020/21 van Panama Pictures
In het kader van de pilot Testen voor Toegang kun je in Natlab Eindhoven op het speelvlak plaatsnemen en weer van heel dichtbij een mix van acrobatie en dans meemaken. De choreografie is van Pia Meuthen.
16, 17 en 18 april, Natlab Eindhoven. Meer info vind je hier.

SQUARE 2.1 van Tall Tales Company
Het Rotterdamse jongleercollectief Tall Tales Company ging samen met beeldend kunstenaar Don Satijn op zoek naar de schoonheid achter de patronen en rituelen die ons dagelijks leven beïnvloeden. De voorstelling SQUARE 2.1 is een soort digitale spin-off van Square Two, dat begin juni een internationale tournee zou aftrappen. In dertien korte video’s word je nu rondgeleid door ruimtes in je huis die al te bekend voorkomen, en verleiden de makers je tot nieuwe blikrichtingen.
Kaarten: 14 euro. Tickets zijn hier te reserveren.

Circus de Quirkus met LolaSolo FearoZero
Op Facebook verschijnen drie nieuwe video’s van korte covid-proof solo-circusacts. Ze werden ontwikkeld voor in lege etalages in Amsterdam, met steun van een balkonscène-subsidie van het Fonds Podiumkunsten.
Bekijk hier de video’s.

Workshops
Circusschool DIEDOM in Utrecht organiseert vandaag proeflessen voor kinderen, aanmelden kan hier. De Circusclub in Amsterdam houdt een inloop in speeltuin het bloemenkwartier in Amsterdam-Noord. Daar geven ze workshops en presentaties.

Podcast – Geluiden uit de PIT van TENT
In deze audio-documentaire hoor je meer over de acrobatische voorstelling PIT. De voorstelling van circusregisseurs Zinzi Oegema en Hanneke Meijers zou in de zomer van 2020 haar derde seizoen ingaan. Omdat wegens corona niet live gespeeld kon worden, werd een audio-documentaire ontwikkeld met Nadja van der Weide. Je hoort de regisseur, de spelers en het publiek.

Op circuspunt.nl vind je een overzicht van alle aankondigingen. Een wereldwijd overzicht van de circusactiviteiten is te vinden op de site van de Circus Federation.

Foto: Marc Faasse, voorstelling PIT