Lene Van Langenhove (1983) wordt de nieuwe hoofdredacteur van het Vlaamse theatertijdschrift Etcetera. Ze neemt het stokje over van Johan Reyniers, die sinds begin 2014 als hoofddramaturg bij Toneelgroep Amsterdam werkzaam is. De komende maanden zal Van Langenhove een nieuwe redactie samenstellen, omdat met het vertrek van Reyniers ook de volledige redactie ontslag heeft genomen.

Van Langenhove studeerde theaterwetenschappen en marketing en communicatie in Gent. Als freelancer schreef ze voor verschillende publicaties van De Persgroep. Ook was ze redacteur van Toneelstof en projectleider bij Rosas en fABULEUS. Ze zal in samenwerking met Reyniers het laatste nummer van de vertrekkende redactie produceren, dat half juni verschijnt. In de tussentijd zal ze de nieuwe redactie samenstellen die eind september een eerste editie uitbrengt.

Van Langenhove benadrukt dat ze het redactionele beleid van Etcetera wil behouden, maar daarin wel op zoek zal gaan naar nieuwe accenten. Het vaktijdschrift voor podiumkunsten bestaat ruim dertig jaar en kent een sterke positionering in Vlaanderen. Johan Reyniers kondigde eind december zijn vertrek als hoofdredacteur van het tijdschrift aan.

(Foto: Raphaël Satter)