Joop van den Ende is met zijn internationale theateronderneming Stage Entertainment steeds nadrukkelijker aanwezig als musicalproducent in New York en Londen. Op 2 september werd zijn nieuwste project aangekondigd in het Palladium Theatre in Londen: I can’t sing, the X Factor musical.

De musical is een parodie op X Factor, de talentenjacht waarvan Simon Cowell in Engeland het gezicht is. De nieuwe productie is een samenwerking tussen Stage Entertainment UK van Joop van den Ende en Syco Entertainment, de joint venture van Simon Cowell. De première vindt plaats op 26 maart 2014 in het Palladium Theatre op West End in Londen.

De Engelse televisiekomiek Harry Hill schrijft het script en de muziek wordt gecomponeerd door Steve Brown. De rol van Simon Cowell wordt gespeeld door Nigel Harman, bij het Nederlandse publiek mogelijk bekend van zijn rol in de televisieserie Eastenders. Momenteel speelt hij in de Downton Abbey, een Brits kostuumdrama.

Ook staan er twee nieuwe Stage Entertainmentproducties op Broadway in New York op de planning. Op 6 oktober a.s. gaat de musical Big fish in première in het Neil Simon Theatre en in maart 2014 start de musical Rocky in het Winter Garden Theatre.

Foto: Stage Entertainment