Guy Weizman en Julie van den Berghe worden per 2017 de nieuwe artistiek leiders van het Noord Nederlands Toneel in Groningen. Dat hebben het gezelschap en Club Guy & Roni bekend gemaakt. De huidige artistiek directeur Ola Mafaalani treedt terug.

De Raad van Toezicht van het NNT benoemt Weizman (Tel Aviv, 1973) vanaf januari 2017 tot algemeen en artistiek directeur en Van den Berghe (Gent, 1981) tot artistiek leider toneel. Weizman blijft samen met Roni Haver artistiek leider van de Groningse dansgroep Club Guy & Roni.

Weizman en Van den Berghe krijgen als opdracht mee om de huidige koers van het NNT als multidisciplinair gezelschap verder uit te bouwen en te verstevigen. Weizman regisseerde dit seizoen De twaalf gezworenen bij het NNT en werkte als choreograaf mee aan De laatkomer en Crash. Club Guy & Roni coproduceert al regelmatig met het NNT.

De Vlaamse Van den Berghe was de afgelopen jaren huisregisseur bij NTGent en werkte daarnaast bij de Münchner Kammerspiele. Bij het NNT maakte ze in 2011 Salomé.

foto: Johan Martens