Theatermaker, het vakblad voor de podiumkunsten, is vanaf nu voor iedereen online beschikbaar. Niet-abonnees kunnen op de Theatermaker-pagina’s van Theaterkrant.nl alle artikelen lezen na betaling met hun Blendle-account. Voor abonnees blijven de stukken natuurlijk gratis beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theatermaker.nl

Voor het septembernummer boog de redactie van Theatermaker zich over repertoire. Marijn Lems en Czeslaw de Wijs spraken met elkaar over de vermeende universaliteit van de canon, een idee dat Sarah Moeremans ernstig bestrijdt. Loek Zonneveld schreef een prachtige beschouwing over het ‘repertoire van de speler’, wat mooi rijmt met het onderzoek van Laura Karreman naar de rol van ademhaling bij het hernemen van dansvoorstellingen. In een repertoirenummer mag Hans Croiset natuurlijk niet ontbreken: hij wordt geïnterviewd door Bo Tarenskeen en we mochten een hoofdstuk voorpubliceren uit zijn nieuwe boek, over Vondel.

Verder: Marijn van der Jagt over Marien Jongewaard; Tuur Devens over ‘verdinging’ van het theater; de seizoenslijstjes van de critici en maar liefst twee nieuwe columnisten: Tjeerd Posthuma en Hanna Timmers. 

De recensies en nieuwsberichten van Theaterkrant.nl blijven natuurlijk voor iedereen altijd gratis toegankelijk.