Theatergezelschap De Utrechtse Spelen gaat vanaf 2015 verder onder een nieuwe naam, die op 11 januari 2015 wordt bekendgemaakt. Het gezelschap krijgt naar eigen zeggen een bondige naam, zonder franje: een duidelijke afzender die het grootste theatergezelschap van Midden-Nederland stevig op de kaart zet.

Thibaud Delpeut en Jacques van Veen, die De Utrechtse Spelen sinds september 2013 leiden, willen met de nieuwe naam de stevige verankering in de stad Utrecht enerzijds en een landelijke uitstraling anderzijds krachtiger en transparanter maken. Hij zal de visie en functie van het gezelschap weerspiegelen: als stadsgezelschap en partner van Utrechtse instellingen theater maken in het hart van de stad en de samenleving.

Delpeut en Van Veen bouwden het afgelopen jaar vanuit een nieuwe koers en met nieuw elan aan een gezelschap waaraan andere gezichten en een andere stijl gekoppeld zullen zijn. ‘Op de drempel van de volgende cultuurnota-periode is de tijd daar om het gezelschap onder een nieuwe noemer voor te stellen aan het publiek,’ aldus het persbericht.

Samen met de bekendmaking van de nieuwe naam worden ook het logo, de nieuwe huisstijl en een nieuwe website gelanceerd. De bekendmaking vindt plaats tijdens de ‘Nieuwjaarsduik’ van de Culturele Zondagen in Utrecht.

Tot 11 januari is de website www.deutrechtsespelen.nl nog in gebruik.

Foto Thibaud Delpeut:  Jan Versweyveld