Op voorstel van minister Bussemaker heeft de ministerraad gisteren ingestemd met de benoeming van Erwin van Lambaart en Liesbet van Zoonen tot nieuwe leden van de Raad voor Cultuur. De benoeming gaat in op 1 april en geldt voor een periode van vier jaar.

Ze vullen daarmee de plekken op van vertrekkend raadslid Annick Schramme en Marijke van Hees, die 15 november vorig jaar doorschoof tot voorzitter van de Raad.

Erwin van Lambaart (1963) heeft een brede kennis van de mediasector. Hij was in het verleden onder meer werkzaam bij Joop van den Ende Theaterproducties als algemeen directeur en producent. Hij was bovendien ruim tien jaar voorzitter van de Vereniging voor Vrije Theaterproducenten. Liesbet van Zoonen (1959) heeft een brede wetenschappelijke kennis op het gebied van cultuur en media. Ze is professor Popular Culture aan de Erasmus Universiteit en directeur van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Bold Cities.

De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan voor de Nederlandse regering en het parlement op het gebied van kunst, cultuur en media. Per 1 april bestaat de Raad uit Marijke van Hees (voorzitter), Erwin van Lambaart, Liesbeth van Zoonen, Brigitte Bloksma, Özkan Gölpinar, Cees Langeveld, Thomas Steffens, Lennart Booij en Jeroen Bartelse (directeur).