Omroep NTR zendt vanaf 19 juli het televisieprogramma Op de planken uit. In elk van de 14 afleveringen staan drie podiumkunstenaars centraal. Ze praten over hun werk en het veld en tonen stukken uit registraties van hun voorstellingen. 

Het programma wil een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met Nederlandse podiumkunstenaars, die nog maar sporadisch de kans krijgen om voor grotere zalen op te treden.

De opnames vonden in april en mei van dit jaar plaats in het Eemklooster in Amersfoort. Hier ontving het programma onder meer theatermakers George en Eran met hun voorstelling Richard Pryor en danseres Sanne Clifford met Crossing Currents – Parts in Motion.

Het programma is een samenwerking van de NTR met Double 2 Mediaproducties en NORMA, een rechtenorganisatie voor uitvoerende kunstenaars. Vicevoorzitter van de Raad van Rechthebbenden van NORMA, Manoushka Zeegelaar Breeveld, laat in een persbericht weten zeer verheugd te zijn met het programma, ‘waarmee een podium is gecreëerd dat uitvoerende kunstenaars de aandacht biedt die ze verdienen, mét passende gages. Werk dat anders was blijven liggen door de bizarre omstandigheden waar we de afgelopen twee jaar in verkeerden.’

De uitzendingen zijn vanaf 19 juli wekelijks om 19.30 uur te zien op NPO 2 extra en terug te kijken op NPO Start.

Foto: Crossing Currents van Sanne Clifford, Rashel van der Schaaf