Paul Knieriem regisseert in seizoen 2016-2017 Koos Terpstra’s Troje trilogie bij Toneelschuur Producties. Het epos werd zeventien jaar geleden voor het laatst in Nederland gespeeld. Ook Maren E. Bjørseth, Olivier Diepenhorst en Nina Spijkers zijn komend seizoen aan het Haarlemse productiehuis verbonden. 

Maren E. Bjørseth maakt na Een bruid in de morgen opnieuw een productie binnen TA-2, het talentontwikkelingstraject voor regisseurs van Toneelschuur Producties en Toneelgroep Amsterdam. Begin 2017 regisseert ze Emilia Galotti van Gotthold Ephraim Lessing.

Nina Spijkers regisseert Roeland Fernhout in Ivanov van Anton Tsjechov en Olivier Diepenhorst maakt het sprookjesachtige Het leven is droom van Pedro Caldéron de la Barca.

Eline Arbo, die deze zomer afstudeert aan de Regieopleiding in Amsterdam, krijgt binnen Het Schuur Atelier de studio’s tot haar beschikking voor onderzoek. Ook regisseert Nina de la Parra de twintigste editie van jongerenproductie Starring en kunnen theaterstudenten uit Arnhem, Maastricht en Amsterdam zichzelf aan publiek presenteren in drie edities van Proef werk.

Foto: publiciteitsbeelden Troje trilogie en Emilia Galotti door Annaleen Louwes