Toneel- en liedjesschrijver Flip Broekman is zondag onverwacht overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Sinds begin jaren ’80 schreef hij teksten voor cabaret, jeugd- en muziektheater. Zijn laatst geschreven toneelstuk, Een goed mens, gaat 22 februari in première.

Flip Broekman werd in 1954 in Jakarta geboren en groeide op in Breda. Na zijn studies Nederlandse taal- en letterkunde en Theaterwetenschap begint hij met schrijven, voor zowel jeugdtheater, cabaret, muziektheater als televisie en radio.

Onder meer De Dijk, Adèle Bloemendaal, Jenny Arean, Lenette van Dongen, Sanne Wallis de Vries en de legendarische cabaretgroep Don Quishocking zingen zijn teksten. Ook in Sesamstraat zijn zijn liedjes te horen.

In 1999 schreef hij mee aan de musicalversie van Ja zuster, nee zuster bij het toenmalige Ro Theater. Voor het Nederlands Blazersensemble bewerkte hij in 2017 het libretto van Don Giovanni tot een ‘pocketopera’.

Toneelstukken scheef Broekman voor onder andere Theatergroep Carrousel (De jongen die te veel wist, Wolvenbocht, Net zo lief een aap, Villa vuilnisbak), De Zwarte Hand (De komst van Daniel Roos, Jenever and banaan, De zee), Toneelgroep Amsterdam (De mooiste dag), Bellevue Lunchtheater (De verlosser) en Hummelinck Stuurman Theaterbureau (Oud Vuil, Herfstsonate, Hera, Emma’s Feest en Beschuit met muisjes).

Afgelopen periode werkte hij bij Hummelinck Stuurman met acteurs Aart Staartjes en Victor Reinier en regisseur Johan Doesburg aan zijn nieuwste toneelstuk Een goed mens, een thrillerkomedie die op 22 februari in de Stadsschouwburg Leiden in première gaat.

In 2014 schreef Broekman voor zomerfestival de Parade de muziektheatervoorstelling Club 27, waarin onder meer zijn vrouw Anke van ’t Hof, zoon Manuel Broekman en tante en schoonzus Sanne Wallis de Vries meespeelde. Ook zijn dochter, Medi Broekman, is actrice en scenarioschrijfster.