Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft vandaag de toekenningen van zijn Tweejarige subsidies bekend gemaakt. Er is geld voor onder meer Operafront (Lotte de Beer), Zonnehuis Muziektheater, Nineties Productions, Collectief Walden, circustheaterproducent TENT, Collectief Walden en dans- en performancefestival WhyNot. Van de 36 aanvragen heeft het fonds er dertien gehonoreerd. Onder meer De Hollanders, Touki Delphine, Operatheater Amsterdam en Sagi Gross Dance Company vallen buiten de boot.

De regeling Tweejarige subsidies van het AFK is een nieuwe subsidiemogelijkheid in Amsterdam en een onderdeel van het vierjarige Kunstenplan 2017-2020. De regeling is bedoeld om nieuwe instroom en dynamiek binnen de Amsterdamse culturele sector te bevorderen. Met de regeling wil Amsterdam relatief nieuwe, jonge kunstorganisaties de mogelijkheid geven om zich te versterken en te professionaliseren.

De belangstelling voor deze tweejarige regeling bleek groot. Twee multidisciplinaire adviescommissies hebben in totaal 36 aanvragen behandeld, voor een totaal gevraagd bedrag van bijna 2,27 miljoen euro per jaar. Met in totaal 1 miljoen per jaar beschikbaar, is de regeling ruim twee keer overvraagd.

Bekijk hier alle besluiten ten aanzien van de Tweejarige subsidies.

Foto We are here – Nineties productions: Marc Slings