TM/TIN september: Seizoensoverzicht 2011-2012

Door gepubliceerd 31 augustus 2012

In samenwerking met THEATER INSTITUUT NEDERLAND brengt TM voor het zesde achtereenvolgende jaar een schitterend 148 pagina’s tellend jaaroverzicht uit. Met TERUGBLIKKEN op het afgelopen theaterseizoen, fotospreads met alle genomineerden voor de verschillende toneel-, dans-, mime-, cabaret- en jeugdtheaterprijzen en columns van Hans Kemna, Oscar Kocken en Giep Hagoort.

GENOMINEERDEN

Dit rijkgeïllustreerde jaaroverzicht biedt terugblikken van de TM-redacteuren op TONEEL, JEUGDTHEATER, DANS & JEUGDDANS, MIME, OPERA & MUZIEKTHEATERCABARET en TONEEL IN VLAANDEREN, afgewisseld met interviews met genomineerden voor de verschillende theaterprijzen: Hein van der Heijden voor de Louis d’Or, Bianca van der Schoot voor de Theo d’Or, Gijs Naber voor de Arlecchino, Frieda Pittoors voor de Colombina, Aus Greidanus sr. en jr. voor de Toneelpublieksprijs, Marjolijn van Heemstra voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs, Maren Bjørseth voor de Ton Lutz Prijs, Matthew Golding en Itamar Serussi voor de Zwanen, Sarah Vanhee voor de Mimeprijs en Maarten van Roozendaal voor de Poelifinario.

FEATURES

Behalve de evaluatie van het theaterseizoen 2011-2012 beidt deze speciale TM-uitgave een aantal bijzondere verhalen:

 • HENK SCHOLTEN neemt afscheid als directeur van Theater Instituut Nederland.
 • JEROEN VAN MERWIJK neemt de wereld van het cabaret op de korrel: ‘Cabaret is een vorm van voortgezet onderwijs.’
 • AUKJE VERHOOG werkte haar scriptie over tijd in performance om tot een tijdschriftbijdrage onder de titel ‘Tijd in performance: een esthetiek van het duren’.
 • BORIS VAN DER HAM neemt afscheid als een van de kunstminnaars in de Tweede Kamer.
 • JAN FABRE herneemt na dertig jaar zijn vroege werk: evenwichtsoefeningen tussen verfijning en brutaliteit.
 • In festival DE KEUZE 2012 neemt het Back To Back Theatre uit Australië het op tegen het Derde Rijk en besluit het Nature Theatre of Oklahoma de eerste vier delen van het megaproject Life and times.
 • ULRIKE QUADE en NICOLE BEUTLER geven hun eerste samenwerking vorm in een eigentijdse bewerking van Antigone.
 • Soldaat van Oranje of hoe een locatiemusical langzaam maar zeker heel Nederland verovert.

Deze uitgave biedt ook een overzicht van de nieuwe aanwinsten van de Mediatheek van het TIN, een necrologie naar aanleiding van de dood van Gerrit Komrij plus een overzicht van de andere theaterkunstenaars die het afgelopen seizoen zijn overleden.

Nieuwsgierig geworden? Neem een abonnement!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies