Compleet Jaaroverzicht Theaterseizoen 2012-2013

Aan het begin van het theaterseizoen 2013-2014 brengt het onafhankelijke vakblad Theatermaker voor het zevende achtereenvolgende jaar een rijk geïllustreerd 84 pagina’s tellend jaaroverzicht uit. Met terugblikken op het afgelopen theaterseizoen, fotospreads met alle genomineerden voor de verschillende toneel-, dans-, cabaret- en jeugdtheaterprijzen en columns van Hans Kemna, Oscar Kocken en Wendell Jaspers.

Genomineerden

Dit complete jaaroverzicht biedt terugblikken van de Theatermaker-redacteuren op Toneel, Jeugdtheater, Dans en Jeugddans, Mime, Opera/Muziektheater, Cabaret en Toneel in Vlaanderen, afgewisseld met interviews met genomineerden voor de verschillende theaterprijzen: Pierre Bokma (Louis d’Or), Karina Smulders (Theo d’Or), Stefan de Walle (Arlecchino), Roos Ouwehand (Colobina), Annelies Van Hullebusch (BNG Prijs), Lieke Benders (Gouden Krekel), Club Guy & Roni (Zwaan), Francesco Curci (Zwaan), Marien Jongewaard (Mime), en Van der Laan & Woe (Poelifinario).

Features

Een half jaar na het begin van het nieuwe Kunstenplan waagt Robbert van Heuven zich aan een eerste inventarisering van de gevolgen ervan. Simon van den Berg sprak met Olivier Diepenhorst, winnaar van de ITs Ton Lutz Prijs 2013, Marcelle Schots sprak met Floortje Doeksen, winnares van de eerste ITs Krisztina de Châtel Award.

Ten slotte herdenkt Loek Zonneveld de overleden Maarten van Roozendaal, Marian Boyer, Bart Clement en Cornelis Nooteboom en biedt deze speciale Theatermaker een overzicht van de andere theaterkunstenaars die het afgelopen theaterjaar zijn overleden.