De podiumkunsten hebben ‘veerkracht’ getoond na de bezuinigingen, klinkt het in beleidsstukken en subsidieplannen. Maar wat betekent dat? Vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl constateren uitholling van het theater: we houden een façade van succes en artistieke ontwikkeling in stand, terwijl we meer doen met minder geld en opgebrand raken.

Op dinsdag 24 mei organiseren Theatermaker en SPRING Performing Arts Festival een editie van TM Live over uitholling, naar aanleiding van het themanummer van Theatermaker over dit onderwerp.

Hoofdredacteur Simon van den Berg licht toe: ‘Mijn conclusie na het maken van dit nummer was dat de uitholling van de sector voor een groot deel in onszelf zit. Ja, er is te weinig geld, maar de consequenties daarvan verhullen we voor onszelf.’ Tijdens TM Live: Uitholling van de kunsten zullen we daarom de uitholling in onszelf verder verkennen.

Moderator Patrick van der Hijden gaat in gesprek over werken in de kunsten en richt de aandacht op taboes en schaamte, die de andere kant van de façade van succes en ontwikkeling vormen. Van persoonlijke verhalen naar gemeenschappelijkheden en systeemweeffouten: wat is de stand van het veld en hoe nu verder?

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht en kan via het bestellen van een ticket. Voor een broodje en drankje wordt gezorgd.

TM Live: Uitholling van de kunsten
Dinsdag 24 mei 17:00-19:00 uur (inloop vanaf 16:30 uur)
UCK, Torenzaal Utrecht
Voertaal: Nederlands