Coverstory: Halina Reijn

In de novemberuitgave van Theatermaker staat een onthullend interview met actrice Halina Reijn, de topactrice van Toneelgroep Amsterdam en de muze van regisseur Ivo van Hove. Zij vertelt onder meer dat ze voor Van Hove heel veel schepen heeft verbrand.

FEATURES IN HET NOVEMBERNUMMER

  • NICOLAS MANSFIELD over de Nationale Reisopera die na een enorme subsidiekorting als kleinere productie-eenheid verder gaat.
  • ROBERT VAN LEER, de nieuwe managing director van Het Nederlands Danstheater, over nieuwe wegen die het Nederlands kunstbeleid zou kunnen inslaan.
  • CLOSING TIME IN CAFÉ LEHMITZ. Theatergroep Carver besloot na twintig jaar haar baanbrekende voorstelling Café Lehmitz opnieuw uit te brengen. Tezelfdertijd besloot de subsidiegever om de groep geen geld meer te verstrekken.
  • THEATER SONNEVANCK heeft als enig jeugdgezelschap van Oost-Nederland subsidie gekregen. Nu moet het vertrouwen worden waargemaakt.
  • JOHAN HELDENBERGH bedacht vijf jaar geleden een toneelstuk in de vorm van een countryconcert, gelardeerd met fel atheïstische teksten. Nu is hiervan een film gemaakt die in december in Nederland uitkomt.
  • LLOYD MARENGO is de centrale persoon in de wereld van de hiphop en is met zijn breakdance op weg een volwaardige danstaal te ontwikkelen.
  • CIS VAN HELMOND werkte bijna een leven lang in werkplaatsen en productiehuizen. Bij haar afscheid kijkt ze terug op een noodzakelijke laag in de theaterwereld die door bezuinigingen dreigt te verdwijnen.
  • MICHIEL DE REGT won in 2007 de Ton Lutz Prijs voor de beste regie en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een talent op het gebied van muziektheater.
  • PATRICK VAN DEN HANENBERG hield bij de tiende uitreiking van de Nederlandse cabaretprijzen een voordracht waarin hij de staat waarin het cabaret verkeert onder de loep neemt.  

COLUMNS van HANS KEMNA, OSCAR KOCKEN, GIEP HAGOORT EN GHIESLAINE GUARDIOLA.

Plus PREMIÈREAGENDA NOVEMBER,EN EEN OVERZICHT VAN ALLE RECENSIES EN NIEUWSBERICHTEN DIE VORIGE MAAND OP THEATERKRANT.NL ZIJN GEPUBLICEERD

VOORSTELLINGSTIPS OKTOBER

De redactie van TM kijkt in NOVEMBER onder meer uit naar de toneelvoorstellingen: mightysociety 10 van Mightysociety, Niets is onmogelijk van Toneelhuis/Olympique Dramatique, Zeezicht door Onafhankelijk Toneel, Klad door ’t Barre Land; de dansvoorstellingen Snow in June van LeineRoebana, Rausch van Anouk van Dijk, What’s left andslide van Liat Waysbort/Korzo; de jeugdtheatervoorstellingen Cellostorm door Oorkaan, Prinses van tuig en richel door Theatergroep Siberia; de muziektheatervoorstellingen An old monk door Josse de Pauw/LOD, De ongelukkige dag van Orkater/De Nieuwkomers; en de kleinkunstvoorstellingen Bonzaai door André Manuel en Happy end door Carolien Borgers.