Acteurskoppel Tjitske Reidinga en Peter Blok heeft samen met acteur en schrijfster Roos Ouwehand een eigen theatergroep opgericht: De Vereeniging. Dat meldt Reidinga vandaag in een interview met De Telegraaf. Volgend theaterseizoen speelt het nieuwe gezelschap zijn eerste voorstelling 7 minuten.

7 minuten zou al goed verkocht zijn aan verscheidene theaters. In de voorstelling gaan Reidinga en Blok samen met actrice Hanna van Lunteren spelen. De tekst is van Ouwehand, die eerder voor DeLaMar Producties het stuk Sophie schreef, met Reidinga in de hoofdrol.

Zes jaar lang speelde Reidinga als leading lady twee voorstellingen per jaar bij het productiehuis van DeLaMar, dat de samenwerking twee jaar geleden onverwacht beëindigde. De voorstelling Dangerous Liaisons, waarin Reidinga deze maand voor het eerst samen met Mark Rietman op het podium staat, zou ook aanvankelijk bij DeLaMar gemaakt worden, maar is uiteindelijk overgenomen door Bos Theaterproducties. De voorstelling gaat nog wel op 21 februari in het DeLaMar Theater in première.

Foto De tijd voorbij van DeLaMar Producties, met Tjitske Reidinga en Peter Blok: Leo van Velzen.