Ostade A’dam, ‘het theater voor Amsterdam-Zuid en verre omstreken’, organiseert volgende week het 10-daagse festival Muziektheaterdagen A’dam. ‘De vertrekhalte is Ostade A’dam’, aldus programmeur Lestari Scholtes. ‘De eindhalte overigens ook. Onderweg komt u langs de Eiffeltoren, de bergen van de Pyreneeën, steekt u de Middellandse Zee over en ademt u de geuren van Marokko.’ Nu al verdwaald? Theaterkrant gidst u graag door het aanbod. 

Onze tips:

Zonderland / Diamantfabriek (première) 
Vooraanstaand productiehuis voor hedendaags muziektheater speelt een absurdistisch sprookje over het leven in opvangcentra van asielzoekers. Regisseur Ingrid Askvik is van Noors-Nederlandse achtergrond en componiste Meriç Artaç is Turks-Nederlands.

Donker Mag / Club Gewalt (première)
Een reis van noord naar zuid, van licht naar donker, die begint in de catacomben van Parijs en eindigt in de wolkenkrabbers van Johannesburg. De tekst is van Rick Steggerda.

Bake That Awesome Pie / Het Kameroperahuis
Het Kameroperahuis beroept zich erop als eerste ontdekt te hebben dat in video-blogs steeds meer dramatische personages de hoofdrol vervullen. Als basis van de voorstelling dienen exact gesproken teksten uit deze online media. Het verhaal gaat over een Nederlandse vrouw en een Parmezaanse kaasboer die hun kennis met ons willen delen en, ongewild, zichzelf openhartig prijsgeven.

Peter en de wolf / Scholtes & Janssens en Joep Onderdelinden
Het kinderconcert uit 1936 van de Russische componist Sergej Prokofjev is misschien wel een van de eerste muziektheatervoorstellingen ooit. Het muzikale sprookje wordt nu gebracht door Pianoduo Scholtes & Janssens, compleet met animatie en spel van Joep Onderdelinden.

De koperen tuin / Christiaan Kuyvenhoven
Een muzikale versie van de roman De koperen tuin (1950) van Simon Vestdijk in een uitvoering van pianovirtuoos Christiaan Kuyvenhoven. Hij combineert de tekst van Vestdijk met muziek van Hadyn, Beethoven, Chopin en Bizet.

West Side Story / Mooi Weer Muziektheater
De beroemde muziektheatervoorstelling uit 1961, gecombineerd met Hollandse spruitjeslucht. Onder de subtitel Een spectaculair heurspel gaan nieuwe radioteksten, geschreven door Paul Groot (bekend van Koefnoen), een dialoog aan met de songteksten van destijds, van de hand van Stephen Sondheim.

Muziektheaterdagen A’dam, 7 t/m 17 december, Ostade A’dam.

Foto Bake That Awesome Pie van Kameroperahuis: Annelies Verhelst