Theaterregisseur Tim De Paepe wint de Henriëtte Hustinxprijs voor zijn afstudeervoorstelling #1 Hollow. Hij kreeg de prijs vrijdag uitgereikt door Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum. De Henriëtte Hustinxprijs gaat jaarlijks naar beloftevolle en excellente studenten van kunstfaculteiten van de Hogeschool Zuid. Er is 5000 euro aan verbonden.

De Paepe studeerde in juni af aan de Toneelacademie in Maastricht met twee delen van zijn Big Data Trilogie: #1 Hollow en #2 Bias. Talentmakelaardij VIA ZUID, Toneelgroep Maastricht en de Toneelacademie waren co-producenten van deze producties.

De jury over het werk van De Paepe: ‘De afstudeervoorstelling laat zien dat hij een regisseur/toneelleider is die werkt vanuit een gedreven visie gekoppeld aan een sterk actueel belang. In #1 Hollow, het eerste deel van de trilogie probeert hij de digitalisering van onze samenleving tastbaar te maken. Het publiek wordt verleid om zich bloot te geven aan de vragenstellende computer en heeft niet door dat hij of zij de regie kwijt raakt over het eigen functioneren. Niet vaak maak je als publiek een ervaring mee waar je zo op je nummer wordt gezet. Het zoeken naar dergelijke indringende ervaringen lijkt ook wat Tim De Paepe met zijn werk beoogt. Tim werkt vanuit een visie en kijkt verder dan alleen deze voorstelling.’