Theaters Tilburg ontslaat twintig tot dertig procent van zijn personeel. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De ontslagen vallen vooral bij Restaurant Lucebert, dat per 1 januari de deuren sluit. 

De exploitatie van het in de schouwburg gevestigde restaurant Lucebert stond al enige tijd onder druk, en is als gevolg van de coronacrisis, de dalende bezoekersaantallen en de ingestorte evenementenmarkt in een neergaande spiraal beland, meldt Theaters Tilburg op zijn website. Sluiting is volgens directeur-bestuurder Rob van Steen ‘de enige manier om verregaande aantasting van de financiële positie van Theaters Tilburg als geheel te voorkomen’. Het restaurant had negentien vaste medewerkers in dienst, die samen 9,3 fte invulden.

Naast het ontslag van de vaste restaurantmedewerkers gaat het theater tijdelijke contracten van tientallen oproepmedewerkers dit najaar niet verlengen. Het gaat om mensen in onder meer de techniek, ontvangst en garderobe. Zij zijn de dupe van dalende bezoekcijfers, onder meer door de anderhalvemetermaatregel en minder geprogrammeerde voorstellingen.

Theaters Tilburg doet voor het theaterdeel een beroep op fase 3 van de NOW-steunregeling van de overheid. ‘Maar dat is bij lange na niet genoeg om de tekorten op te vangen’, zegt Van Steen in het ED.

Als gevolg van de coronamaatregelen moesten eerder al Schouwburg Gouda, Theater Carré, het Chassé Theater en Amerpodia, de organisatie achter het Compagnietheater, Rode Hoed, De Nieuwe Liefde en Felix Meritis, personeel ontslaan.

Foto: Corné Hannink Fotografie