Vanavond om acht uur spelen theatermakers en muzikanten op een tiental daken van culturele instellingen. Ze vieren dat de theaters en musea weer open mogen en geven een feestelijk startsein voor de kaartverkoop. De optredens maken deel uit van de landelijke heropeningscampagne ‘Mooier dan ooit‘.

Deelnemende theatermakers zijn onder anderen Dolf Jansen (‘Het Jansen Vaccin’ op de Leidse Schouwburg), Introdans (schouwburg in Nijmegen), Rayen Panday (Theater De Leest in Waalwijk) en Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid en SALLY Dansgezelschap (Theater aan het Vrijthof in Maastricht). Op het dak van Nemo speelt de Mooier dan Ooit band met onder anderen Tineke Schouten.

In verband met het nog geldende verbod op evenementen, presenteren verscheidene theaters hun optredens binnen of lanceren een film. Ellen ten Damme, Ashton Brothers en Stefano Keizers zouden een ballonvaart maken vanaf de Flint in Amersfoort, maar die is vanwege het weer geannuleerd.

De optredens maken onderdeel uit van de landelijke cultuur- en entertainmentcampagne ‘Mooier dan ooit’, die aftelt naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals en opleidingen weer open mogen. Claudia de Breij schreef voor de campagne een actielied:

Het wordt mooier dan ooit
We zijn al zo lang gekooid.
Het was zo lang koud in mijn hart
maar het voelt alsof het dooit.

Foto: Ivan Montis van SALLY Dansgezelschap Maastricht, Jean-Pierre Geusens