Theaters drie weken langer dicht


12 januari 2021

Theaters blijven zeker drie weken langer gesloten voor publiek. De maatregel maakt deel uit van de huidige strenge lockdown, die in ieder geval tot en met 9 februari wordt verlengd. Dat maakte premier Rutte vanavond bekend op een nieuwe persconferentie. 

‘Bijna iedereen zal begrijpen dat er geen andere keuze was’, zei Rutte vanavond. De huidige lockdown, die aanvankelijk tot en met 19 januari zou duren, werkt volgens het kabinet ‘minder snel dan gehoopt’. Daarnaast zijn er grote zorgen over de Britse variant van het coronavirus, die besmettelijker lijkt en die waarschijnlijk de overhand zal krijgen. ‘Het kan heel snel, veel veel erger worden.’

Theaters mogen geen publiek ontvangen, maar wel open blijven voor medewerkers. Repetities en opnames door professionals kunnen dus blijven plaatsvinden, bijvoorbeeld voor digitale voorstellingen en live-streams.

De voor deze maand geplande grote proefevenementen, waaronder een show van cabaretier Guido Weijers voor 500 toeschouwers, worden uitgesteld. De zogenoemde ‘fieldlabs’ zouden de voorwaarden gaan onderzoeken om weer veilig evenementen te organiseren. Het kabinet hoopt volgende week nieuwe data voor deze proeftuinen te prikken.

Kan een voorstelling of concert niet doorgaan door het coronavirus en heb je al een kaartje gekocht? De organisatie waar je het ticket hebt gekocht zoekt naar een nieuwe datum. Daarbij blijft je gekochte kaartje geldig. Is een verplaatsing niet mogelijk of wordt de voorstelling of het concert definitief afgelast? Of kun je niet op de nieuwe datum? Dan krijg je een voucher met dezelfde waarde van de ticketprijs.

Op dinsdag 2 februari zal een besluit genomen worden over de periode na dinsdag 9 februari. Komende dagen brengt het kabinet een nieuw steunpakket naar buiten, dat bovenop de lopende steunpakketten komt.

Plaats reactie

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Alle velden zijn verplicht.