Theaterproducent Maarten van der Cammen overleden


4 juli 2018

Op maandagavond is in zijn woonplaats Amsterdam Maarten van der Cammen plotseling overleden. Hij was producent, zakelijk leider en partner bij Theaterzaken Via Rudolphi. Hij overleed aan een hersenbloeding.

Van der Cammen studeerde Theaterwetenschap in Amsterdam en werkte vanaf 2003 als productieleider bij onder meer Frascati, Hummelinck Stuurman en het Muztheater en was hij barman in theatercafé De Smoeshaan. In 2006 kwam hij terecht bij Via Rudolphi, eerst als productieleider en assistent van oprichter Marie-Anne Rudolphi, al snel als zakelijk leider van Boogaerdt/Van der Schoot, Boukje Schweigman en het Volksoperahuis.

Hij was betrokken bij de oprichting van Rudolphi Producties, het productiehuis voor onafhankelijke makers en van Theaterzaken Amsterdam, het samenwerkingsverband van onder meer het Volksoperahuis en YoungGangsters op het gebied van (rand)programmering en aanvullende activiteiten. Ook was hij de enthousiaste organisator van Het Debuut, waarmee jaarlijks een aantal afstudeervoorstellingen op tournee gingen. Daarnaast gaf Van der Cammen les op de Opleiding Productie Podiumkunsten van de Academie voor Theater en Dans, waar hij studenten begeleidde bij het maken van culturele ondernemingsplannen.

De Amsterdamse theaterwereld verliest met hem een enthousiaste scout en plannenmaker en een immer optimistische zakelijk leider, gedreven door de wil om ideeën van kunstenaars werkelijkheid te maken. Maarten van der Cammen is 44 jaar geworden. Hij was getrouwd en had drie kinderen.

21 Reacties op "Theaterproducent Maarten van der Cammen overleden"

 1. Berendina schreef:

  Wat een vreselijk nieuws.
  Heel veel sterkte

 2. Marloes schreef:

  Maarten, voor mij de blikvanger van Theaterwetenschappen, van de Smoes, al snel niet los te zien zijn grote liefde, mijn jaargenoot Anouk. Ik zag energie, optimisme, liefde voor theater en alles wat ermee te maken had, voor voetbal en op afstand zag ik later een toegewijde, trotse vader. Wat intens verdrietig dat hij maar 44 mocht worden. Heel veel sterkte aan iedereen die hem zo plotseling moet missen.

 3. A. schreef:

  Wat een afschuwelijk en verdrietig bericht… Zo plotseling en onverwachts… Hier zijn geen woorden voor te vinden.
  Wat oneerlijk dat er aan zijn jonge, bloeiende leven zo abrupt een einde is gekomen.
  Mijn intense medeleven, betrokkenheid en gedachten gaan uit naar zijn vrouw Anouk en zijn 3 kinderen. Alsook naar zijn ouders, broer en naar allen die hem lief hadden. Ik hoop dat zij bij elkaar veel steun kunnen vinden, bij het dragen van dit grote verlies.

 4. Carry Petri schreef:

  Wat een verschrikkelijk bericht. Maarten, zo jong nog en zo bevlogen. Ik kan het niet bevatten.
  Mijn medeleven gaat uit naar zijn dierbaren, Anouk en zijn kinderen en alle anderen die hem omringden. Wat zullen zij hem missen. Heel veel sterkte. W

 5. Jörgen Raymann schreef:

  Het was fijn samenwerken mooie man. Je zat altijd vol positieve energie! Sterktevoor de nabestaanden! 🙏🏾❤️

 6. Netty Reder schreef:

  Alle sterkte voor allen die dichtbij Maarten stonden.Te jong, te plotseling overleden….veel verdriet bij familie,vrienden en theaterwereld….

 7. rop severien schreef:

  dag Maarten
  ik zal aan je denken

 8. Wij, de collega’s van het Bijlmer Parktheater zijn enorm bedroefd. Twee weken geleden zaten wij verregaande plannen te maken voor een coproductie.
  Wij hebben Maarten leren kennen als een bevlogen partner. Prettig om mee samen te werken.

 9. Lise schreef:

  Wat een intens verdrietig bericht over Maarten. Onbegrip, verdriet en ongeloof……. Alles staat stil. Mijn medeleven en gedachten gaan steeds uit naar zijn vrouw, kinderen en alle andere nabestaanden. Heel veel sterkte bij dit grote verlies!!

 10. Dennis Stroucken schreef:

  Ach lieve Maarten, zo staan we elkaar te omhelsen op de kade van West Terschelling en vertellen hoe goed het gaat en dan..
  Niet te bevatten..
  Dag mooi Mensch!!

 11. Melchior schreef:

  Sprakeloos ben ik. Maarten, wat gaan we je missen. Sterkte allemaal met dit verlies voor zijn geliefde Anouk en kinderen en de (Amsterdamse) theaterwereld.

 12. Mireille Kroonenberg schreef:

  💔😢. Woorden schieten tekort lieve Maarten.

 13. Ria schreef:

  Lieve Maarten… wat ontzettend verdrietig. Wat zal je enorm gemist worden. Ik wil je vrouw, kinderen en al jouw andere dierbaren heel veel sterkte toewensen bij dit grote verlies…

 14. Anja schreef:

  Ik ben sprakeloos. Wat een ontzettend droevig bericht, alles is helemaal stil geworden.
  De wereld zal niet meer hetzelfde zijn…
  Wat zal hij gemist worden! Lieve, goede, bevlogen Maarten…

  Heel veel sterkte voor alle nabestaanden, ik denk heel veel aan in het bijzonder Anouk en de kinderen.

 15. Pierre schreef:

  Ik ben er nog stil van. Moet altijd denken aan je vooruitblik op zaken terwijl iedereen nog aan het genieten is van nu. In je hoofd was je al met plannen voor 2-3 jaar later. Dit alles met liefde voor de kunst en de mens. Maarten, bedankt voor je mooie voorbeeld en rust zacht. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 16. Renee schreef:

  Stil van… Lieve Maarten, wat zal iedereen jou ontzettend gaan missen. En dan met name je enthousiasme, ideeën, je fijne karakter, je uitstraling, je mooie energie… Niet te geloven… Via deze weg mijn condoleances en medeleven aan alle familie en vrienden.

 17. Janneke Tigchelaar schreef:

  Lieve Maarten,
  Wat een ontzettend verdrietig bericht.
  Ik herinner me hoe enthousiast je was over je gezin. Hoe blij je was met je kinderen. Wat zullen ze je missen.
  Ik herinner me hoe enthousiast je was over je werk. Zelf heb ik alleen maar prettige herinneringen aan de samenwerking met jou.
  Ik wens je gezin, je familie, je vrienden, je collega’s veel sterkte.

 18. Nour schreef:

  Ik weet hoe het eruit zag, ik was er ook bij lieve Maarten. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte. Je blijft voor altijd in onze theater hart. Otis, als je dit leest, heel veel sterkte

 19. Arno Gorissen schreef:

  Lieve familie, vrienden, collega’s,

  Ben geschokt, zo plots, zo jong, betrokken en positief. Wens iedereen heel veel sterkte met dit verlies.

  Het gaat in het leven niet om het aantal keren dat je adem haalt. Het gaat om de adembenemende momenten die je zaait en oogst en je leven verrijken. Het theater, de kunst waarvoor Maarten leefde biedt die bijzondere momenten en Maarten maakte ze mogelijk en gaf ze aan ons.

  Geniet van het leven, het duurt maar even

 20. lLaura van Dolron schreef:

  Hij was lief slim en positief. Op het kaartje dat Via Rudolphi stuurde ter viering van mijn eerste dochter schreef hij “geniet ervan want het is zo voorbij, ECHT.” Mooi vond ik dat toen, nu ook zo intens treurig. Heel veel sterkte aan allen die hem zullen missen. Wat zullen dat er veel zijn.

 21. An schreef:

  Lieve Maarten, wat was het een prachtig, liefdevol en waardig afscheid afgelopen dinsdag. Ik was een van de vele, honderden aanwezigen.
  Er werd zo warm en liefdevol over je gesproken. Er was mooie muziek, er was veel verdriet en tranen. Er werden mooie herinneringen aan jou opgehaald, en er werd soms ook gelachen. Mooie uitspraken die je vaak deed, werden aangehaald.
  Alles in diep respect voor jou, alles dat je hebt neergezet, en je nabestaanden. Ik wens je nabestaanden, in de 1e plaats je vrouw en kinderen, alle kracht toe bij dit enorme verlies, en ik hoop dat zij heel veel steun bij mekaar en anderen zullen vinden.

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.