Op maandagavond is in zijn woonplaats Amsterdam Maarten van der Cammen plotseling overleden. Hij was producent, zakelijk leider en partner bij Theaterzaken Via Rudolphi. Hij overleed aan een hersenbloeding.

Van der Cammen studeerde Theaterwetenschap in Amsterdam en werkte vanaf 2003 als productieleider bij onder meer Frascati, Hummelinck Stuurman en het Muztheater en was hij barman in theatercafé De Smoeshaan. In 2006 kwam hij terecht bij Via Rudolphi, eerst als productieleider en assistent van oprichter Marie-Anne Rudolphi, al snel als zakelijk leider van Boogaerdt/Van der Schoot, Boukje Schweigman en het Volksoperahuis.

Hij was betrokken bij de oprichting van Rudolphi Producties, het productiehuis voor onafhankelijke makers en van Theaterzaken Amsterdam, het samenwerkingsverband van onder meer het Volksoperahuis en YoungGangsters op het gebied van (rand)programmering en aanvullende activiteiten. Ook was hij de enthousiaste organisator van Het Debuut, waarmee jaarlijks een aantal afstudeervoorstellingen op tournee gingen. Daarnaast gaf Van der Cammen les op de Opleiding Productie Podiumkunsten van de Academie voor Theater en Dans, waar hij studenten begeleidde bij het maken van culturele ondernemingsplannen.

De Amsterdamse theaterwereld verliest met hem een enthousiaste scout en plannenmaker en een immer optimistische zakelijk leider, gedreven door de wil om ideeën van kunstenaars werkelijkheid te maken. Maarten van der Cammen is 44 jaar geworden. Hij was getrouwd en had drie kinderen.