Het septembernummer van Theatermaker heeft als thema: Nabijheid en distantie. Actualiteit en expliciet engagement zijn op dit moment in de mode in het theater, maar loopt kunst die de actualiteit achterna rent niet het gevaar om z’n eigen potentieel om visionair te zijn te verliezen? Bo Tarenskeen schreef een essay en we spraken Willem de Wolf, Anoek Nuyens, Jetse Batelaan en Thomas Bellinck over hun verhouding met de wereld.

Jirí Kylián
Marcelle Schots spreekt de choreograaf over zijn nieuwe liefde: fotografie. Zijn eerste installatie-tentoonstelling heet Free Fall en is dit najaar nog te zien in Korzo.

Infini
Jozef Wouters maakte voor de KVS een voorstelling die uitsluitend bestaat uit scenografie: het opbouwen en laten verdwijnen van ruimtes, ieder gemaakt door een theatermaker. Nienke Scholts volgde het project.

Musicals
Waarom noemen de makers van Soldaat van Oranje, de musical en De Tweeling hun werk liever muziektheater? Is het lichte dedain van het toneel voor de musicalwereld nog steeds niet verdwenen?

En verder:
Interviews: Peter de Kimpe, Pieter Smit en Guy Weizman & Julie Van den Berghe
De critici-enquete over seizoen 2015/2016.
Columns van Willem de Wolf, Hannah van Wieringen en Daan Windhorst en in memoriams voor onder anderen Adrian Brine en Doro Siepel

Lees Theatermaker online of Download Theatermaker (alleen voor abonnees), koop hem los, of neem een abonnement!