DEN HAAG CENTRAAL

Het novembernummer van Theatermaker staat in het teken van Den Haag. De jonge garde van het Nationale Toneel liep twee maanden door het gebouw van de Tweede Kamer voor de nieuwe voorstelling Nieuwspoort. Henk Scholten, sinds een klein jaar directeur van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal, laat zijn licht schijnen over Haagse theaterinstellingen en de noodzaak voor een nieuw zalencomplex, het Spuiforum. Patrick en Miriam van Weel verklaren hun veertigjarige liefde aan de Haagse Schouwburg. Lex Bohlmeijer verklaart het succes van de Wijksafari van Adelheid Roosen die Den Haag als volgende locatie op het oog heeft.

OPVALLEND IN HET NOVEMBERNUMMER:

Kester Freriks schreef een voorbeschouwing over Todo el cielo sobre la tierra: El sindrome de Wendy, de nieuwe theatervoorstelling van de Spaanse Angélica Liddell, die deze maand te zien is in Amsterdam. Marcelle Schots schreef een portret van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek die met haar helder leesbare danstaal een stevige positie heeft verworven in de Nederlandse danswereld. Robbert van Heuven ging na hoe de ervaringstheatervoorstelling Niemandsland van Dries Verhoeven zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Moos van den Broek sprak met enkele Tunesische theatermakers over theater na de Tunesische Lente.

PLUS:

Columns van Hans Kemna, Oscar Kocken, Wendell Jaspers en Sieger Sloot // Theaterfoto van de Maand // In memoriam Patrice Chéreau // Fanny & Milena bij de première van Absinthe van De Hollanders.

VOORSTELLINGSTIPS NOVEMBER:

De redactie van Theatermaker kijkt in NOVEMBER onder meer uit naar de toneelvoorstellingen Fiftyfifty van Mugmetdegoudentand/De Koe, Hetwijde land door Toneelhuis, STAN/Olympique Dramatique, Wolfshuilen door Toneelgroep Maastricht; de dansvoorstellingen She was a visitor door Truus Bronkhorst/Marc Vanrunxt/Jan Martens, Badke door Les Ballets C de la B, De junior company door HNB Junior Company; de jeugdvoorstellingen Een ijskoud wonder door Het Filiaal, The Tasmanian devil door Solid Ground Movement; de muziektheaterproductie La tragédie de Carmen door de Nationale Reisopera, De jazzbarones doortg Winterberg, De ring door Hotel Modern/Veenfabriek/Nederlands Blazers Ensemble; en de cabaretvoorstelling Thomas van Luyn’s smaakvol avondje uit door Thomas van Luyn.