Theatermaker mei is uit. In dit ‘tussennummer’ onder meer getuigenissen van spelers over niet op mogen door de coronacrisis, een interview met Matin van Veldhuizen, een vervolg van de correspondentie ‘Lieve Inclusieve’ met Samora Bergtop en Ira Kip, en nog veel meer quarantaineleesvoer.

Voor vooralsnog onbepaalde tijd gaat even niemand meer op. Wat doet dat met een speler? Theatermaker maakte een bescheiden inventarisatie. Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes schreven opnieuw een actuele bewerking van Karl Kraus’ De laatste dagen der mensheid. Het verhaal van Florian Diepenbrock over de ‘Tooneelistenstaking’ van 1920 kreeg een óngeplande nieuwe, actuele lading.

Verder al voor de crisis geplande stukken als dat van Lucas Vandervost over zijn doctoraatsonderzoek naar dramatische spanning in toneelspelen, een beschouwing over de verschillende bedrijfs-logics bij theaterinstellingen en een interview met Matin van Veldhuizen. De briefwisseling Lieve Inclusieve gaat door met het oprakelen van pijnlijke verhalen, dit keer door Ira Kip en Samora Bergtop.

Alle artikelen van Theatermaker zijn tijdelijk online gratis voor iedereen beschikbaar. Liever papier of wil je ons steunen? Neem een (kennismakings)abonnement.