Na een special over collectieven in mei, verlegt Theaterkrant Magazine in het septembernummer de aandacht naar de individuele leider. Aanleiding is de grote hoeveelheid wisselingen van de wacht bij theaterinstellingen het afgelopen anderhalf jaar. Het nummer is vanaf deze week verkrijgbaar.

Theaterkrant interviewde acht aanvoerders, met de focus op hun leiderschap. Voor het merendeel zijn het relatief recent aangetreden directeuren, maar met Anouk van Dijk en Naomi Velissariou laten we ook makers aan het woord die nu geen formele leiderschapspositie hebben, maar wel gezag in het veld.

Naast deze special publiceert het magazine een paar mooie terugblikken. Fransien van der Putt sprak voor een boekje in de serie De Nieuwe Dansbibliotheek uitgebreid met Ingrid Wolff, oprichter van het 2turvenhoog festival voor peuters. Erwin Jans interviewde Jan Willems, die eind dit jaar in Gaza de leiding doorgeeft van het door hem opgerichte Theatre Day Productions.

Geen abonnement? Test ons abonnement of haal dit nummer los bij een van de verkooppunten. Alle artikelen van Theaterkrant Magazine zijn ook online voor abonnees beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theaterkrant.nl.

Beeld: Hedy Tjin