Theaterkrant lanceert nieuwe première-agenda


3 juni 2017

Theaterkrant lanceert vandaag een nieuwe agenda met een overzicht van alle professionele theater- en danspremières in Nederland. De redactie zal de lijst in de toekomst steeds meer aanvullen met andere theaterevenementen, zoals lezingen, festivals en congressen.

In de rechterkolom van de homepage zijn vanaf nu de premières van de dag te zien. Als je doorklikt, verschijnt de planning voor de komende maanden. Het is mogelijk te filteren op genre.

Theaterkrant zal het grootste deel van de premières bespreken. Het voorbije jaar waren dat tussen de vijftig en negentig voorstellingen per maand. Het aanmelden van nieuwe premières kan via info@theaterkrant.nl.

3 Reacties op "Theaterkrant lanceert nieuwe première-agenda"

 1. Jadie Voorhorst schreef:

  Beste Theaterkrant,

  Wij zouden graag onze voorstellingen in de nieuwe agenda willen zetten. Hoe kan dit? En mag dit zomaar?

  mvg,
  Jadie Voorhorst
  Stagair, Schouwburg Amstelveen

 2. Joke Beeckmans Joke Beeckmans schreef:

  Beste Jadie, premières kun je doorgeven via info@theaterkrant.nl. Dan zetten wij het in de agenda. We nemen alle (professionele) voorstellingen in Nederland op.

 3. Karel van Muijden schreef:

  Als initiator van de première-agenda van de Kring van Nederlandse Theatercritici, nu een kleine vijftig jaar geleden, juich ik dit nieuwe initiatief van harte toe. Destijds was het de bedoeling gezelschappen er tijdig op te wijzen dat er een clash van premières aan dreigde te komen, waardoor de aandacht voor elke voorstelling apart wel eens in het gedrang zou kunnen komen. Nu is – denk ik – vooral door de toename van het aantal kleinschalige producties de informatie van het publiek over wat er allemaal op komst is van het grootste belang. De tijd, dat mensen pas na het lezen van recensies hun keuze bepaalden, lijkt definitief voorbij.

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.