Vanaf 10 maart tot en met 1 april duikt Theater InstituutNederland (TIN) op in Den Haag met de tentoonstelling ‘Wie is de nar? Spelen met de macht’. Het TIN, dat vecht om vanaf 2013 als Theatermuseum te kunnen doorgaan, zet met deze tentoonstelling de nar midden in het bestuurlijke centrum van ons land, in een zoektocht naar narren van toen en nu, in de politiek en in het theater.

De met unieke foto’s, affiches en objecten uit de rijke collectie van het Theaterinstituut geïllustreerde tentoonstelling laat zien hoe de rol van de nar in de loop van de tijd is veranderd. Ze probeert grip te krijgen op de figuur die met de machthebbers ‘speelde’ en vraagt zich af of de nar nog bestaat? Wie houdt in deze tijd de machthebber een spiegel voor?

Zes reusachtige foto’s met hedendaagse narren staan opgesteld langs de route tussen Pulchri, waar de tentoonstelling is te zien, en gebouw ANNA aan de Korte Voorhout. De tentoonstelling is samengesteld door Rob van der Zalm en Trudi van Zadelhoff en vormgegeven door ontwerpster en scenograaf Tatyana van Walsum. Van Walsum plaatst in Pulchri de kleurrijke theatercollectie in een spiegelpaleis. De bezoeker doolt door vier eeuwen theater- en narrengeschiedenis. In het ANNA-gebouw aan de Korte Voorhout worden vooral narren van nu belicht en kunnen bezoekers zelf bepalen waar de werkelijke nar zich schuilhoudt.