Theaterafficheprijs terug

Door gepubliceerd 13 november 2013

De Theaterafficheprijs, die tot twee jaar geleden werd uitgereikt door het Theater Instituut Nederland, zal vanaf november 2013 tweejaarlijks worden toegekend aan de vormgever van het beste theateraffiche van een professionele Nederlandse theatervoorstelling.

Na de opheffing van het Theater Instituut Nederland werd de Theaterafficheprijs voor het seizoen 2011-2012 niet uitgereikt, maar na de overname van de TIN-collectie door Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, heeft zij samen met het Wim Crouwel Instituut besloten om de prijs dit jaar opnieuw uit te geven onder de naam Mart.Spruijt Theaterafficheprijs. Per seizoen worden er tien theateraffiches voor de prijs genomineerd door een door Bijzondere Collecties samengestelde jury.

Omdat er vorig jaar geen prijsuitreiking was, zal dit jaar op 21 november zowel de prijs voor het beste affiche van seizoen 2011-2012 als die voor seizoen 2012-2013 worden uitgereikt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Een van de grote kanshebbers is Paulina Matusiak. Zij is drie keer genomineerd voor de affiches die zij maakte voor Danstheater Aya. Voor seizoen 2011-2012 is zij genomineerd voor haar affiche van de productie Hart en voor het seizoen 2012-2013 voor de affiches van Bite en Harnas.

Afbeelding: Paulina Matusiak

Één Reactie

 1. Carpentier Alting
  Geplaatst op 17 november 2013 om 17:22 | Permalink

  Mooi dat de Theateraffichesprijs terug is.
  Minder mooi is dat dit kennelijk niet zonder naamsverandering kon.
  Met alle respect voor Mart.Spruijt, maar de prijs hoort de naam van Nicolaas Wijnberg, de grote theaterman en affiche ontwerper, te blijven dragen.
  Maar ja……tradities kom daar in ons land eens om.
  Menso Carpenter Alting

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies