Het Rotterdamse Theater Walhalla start vanaf 1 januari 2018 een eigen productiehuis voor professionele talentontwikkeling. Werkplaats Walhalla richt zich op talentvolle net-afgestudeerde theatermakers van vooral Rotterdamse opleidingen.

Werkplaats Walhalla wil een plek zijn ‘waarin bij voorkeur Rotterdamse makers de ruimte krijgen om te experimenteren, groeien en om mooie producties te ontwikkelen’. De organisatie mikt op vier producties per jaar.

Daarnaast zal er in samenwerking met de MBO-theaterschool een leerwerkplaats opgezet worden en zullen de reeds bestaande eigen Walhalla-producties zoals Feyenoord de Opera, Café de Kapenees en de 2-jaarlijkse schoolvoorstellingen over de Tweede Wereldoorlog ook ondergebracht worden bij Werkplaats Walhalla.

De Werkplaats wordt gevestigd in de oude gymzaal van de Tolhuisschool aan de Tolhuisstraat nr. 105 op Katendrecht, het stadsgebied dat al tien jaar de thuisbasis is van Theater en Kantine Walhalla. De gymzaal wordt momenteel gerenoveerd tot repetitieruimte werkplaats en volwaardige theaterzaal voor try-outs.

De financiering van het productiehuis is een mecenaat van een Rotterdams fonds dat niet met naam genoemd wil worden.