Jeugdtheatergezelschappen kunnen niet alleen hun reguliere voorstellingen niet spelen, ook de vele schoolvoorstellingen gaan de komende weken niet door. Voor alle kinderen die nu noodgedwongen thuisonderwijs krijgen én hun ouders deelt Theaterkrant links naar online voorstellingen, gekoppeld aan een of meerdere lesthema’s. Vandaag: Mismuis.

Thuisschool is na al die weken ontzettend saai. Bijna net zo saai als het magazijn waar de vier mannen in stofjassen werken in Mismuis van Kwatta. Maar een van hen heeft een boek bij zich waaruit hij het verhaal van een oude pottenbakker voorleest. Eerst lachen zijn collega’s hem uit, maar als snel verliezen zij zich samen in hun fantasie, daarbij geholpen door allerlei rekwisieten die ze uit de stellingkasten pakken.

De pottenbakker blinkt nou niet bepaald uit in zijn vak, met als gevolg een blauwe muis zonder staart en veel te grote oren: Mismuis. Maar dat hij anders is, deert Mismuis allerminst. Volkomen onbevangen trekt hij de wijde wereld in, met een aanstekelijke dosis nieuwsgierigheid en veel lef. Zelfs voor de boeman is Mismuis niet bang. Waarom zou je ook, als je geen flauw idee hebt wat de boeman is. Of wat bang zijn nou eigenlijk betekent.

De voorstelling van Kwatta bekijken kan hier.

Thuistip van de dag: Maak theater met alledaagse voorwerpen!

In het magazijn is niets en toch is er van alles. Ook in huis kan je gebruik maken van spullen om er theater van te maken. Neem bijvoorbeeld de afwasborstel. Voor wat zou je dat nog meer kunnen gebruiken? Je haren borstelen? Jongleren? Je hoofd ondersteunen wanneer je moe bent? Kies een (kort) verhaal en maak er al voorlezend theater van met alledaagse voorwerpen in je eigen huis.

Foto: Edwin Deen