Jeugdtheatergezelschappen kunnen niet alleen hun reguliere voorstellingen niet spelen, ook de vele schoolvoorstellingen gaan de komende weken niet door. Voor alle kinderen die nu noodgedwongen thuisonderwijs krijgen én hun ouders deelt Theaterkrant links naar online voorstellingen, gekoppeld aan een of meerdere lesthema’s. Vandaag: Hotel Perdu.

Een prop papier zoekt onderdak: ‘Ik ben een weggegooid idee.’ Daar hebben we nu allemaal mee te maken. Theatermakers die de rest van het seizoen niet kunnen spelen, leerkrachten die al hun lesplannen opeens anders moeten vormgeven, ouders die vakantieplannen in rook zien opgaan én kinderen die zo’n beetje alles van de ene op de andere dag zagen veranderen. We zijn allemaal een beetje verloren.

Voor iedereen die zich weleens verloren voelt: precies over dit gevoel gaat de zeer beeldende en muzikale voorstelling Hotel Perdu van Het Houten Huis. Een bonte stoet van verloren zielen probeert een nieuwe plek te vinden. Net zoals wij allemaal in deze dagen.

De voorstelling van Het Houten Huis bekijken kan hier.

Thuistip van de dag: Geef verloren en vergeten dingen meer waarde.

Het Houten Huis heeft een intrigerend spel bedacht bij deze voorstelling. Dat spel is bedoeld voor de klas, maar zeker de eerste twee stappen kan je ook thuis doen.

  1. Zoek een verloren voorwerp in je eigen huis. Het moet een voorwerp zijn dat bijvoorbeeld vergeten geraakt, dat kapot is of ligt te niksen in een la.
  2. Een paspoort heb je voorlopig niet nodig om te reizen. Maar je kunt er wel een maken. Niet voor jezelf, maar je kunt voor deze voorwerpen wel een paspoort maken. Hoe heet het, waar komt het vandaan, hoe oud is het? Waarvoor diende het?

Lees alles over dit spel hier.

Foto: Rene den Engelsman