Jeugdtheatergezelschappen kunnen niet alleen hun reguliere voorstellingen niet spelen, ook de vele schoolvoorstellingen gaan de komende weken niet door. Voor alle kinderen die nu noodgedwongen thuisonderwijs krijgen én hun ouders deelt Theaterkrant links naar online voorstellingen, gekoppeld aan een of meerdere lesthema’s. Vandaag: Gewoon held.

Helden. Dat zijn we nu allemaal. Natuurlijk in de eerste plaats iedereen die nu in ziekenhuizen, verpleeghuizen en ggz-instellingen werkt. Maar ook alle schoonmakers, vakkenvullers, kassières en pakketbezorgers. En alle leraren die online zo goed als ze kunnen les blijven geven, alle ouders die wanhopig hetzelfde proberen te doen en vooral ook alle kinderen die klasgenootjes en leraren missen. Je zou van minder een burn-out krijgen.

De vier superhelden in Gewoon held staan altijd klaar om rampen te voorkomen, maar zelfs met hun superkrachten kunnen ze niet altijd alles voor iedereen oplossen. En dus trekken ze de stekker uit de telefoon. De mensen moeten maar wat beter op zichzelf passen en de superhelden laten zich van hun meer kwetsbare kant zien. Kwetsbaar zijn we nu allemaal, maar dit is ook een kans om onze superkracht te ontdekken.

De voorstelling van Het Laagland bekijken kan hier.

Thuistip van de dag: Onderzoek jouw superkracht!

De vier superhelden worden in dit filmpje uitvoerig aan de tand gevoeld over zichzelf en hun superkrachten. Maar ook aan jullie wordt gevraagd; wat kun jij heel goed? Wat is jouw superkracht? En waar ben je juist minder goed in? Hoe vullen jullie elkaar thuis aan om samen een superteam te zijn?

Hou de site van Het Laagland in de gaten voor nog meer voorstellingen die nu of binnenkort vanuit je woonkamer te zien zullen zijn.

Foto: Joost Milde