Jeugdtheatergezelschappen kunnen niet alleen hun reguliere voorstellingen niet spelen, ook de vele schoolvoorstellingen gaan de komende weken niet door. Voor alle kinderen die nu noodgedwongen thuisonderwijs krijgen én hun ouders deelt Theaterkrant links naar online voorstellingen, gekoppeld aan een of meerdere lesthema’s. Vandaag: Eet je bord leeg.

Het is normaal al een heel gedoe om een kleuter het bord leeg te laten eten. Maar in alle hamsterwoede heb je misschien ook nog eens niet je favoriete groente in huis kunnen halen. Kleuter- en ouderleed liggen op de loer. Daarom deze voorstelling voor de jongste theaterbezoekers en hun ouders. Voor beide doelgroepen meteen herkenbaar, ondanks dat de drie spelers zich niet van gewoon Nederlands bedienen, maar praten in een brabbeltaal (waarin wel regelmatige herkenbare woorden opduiken).

Plot is eenvoudig – een peuter wil niet eten en drijft daarmee haar ouders tot wanhoop en zelfs conflict. De uitwerking is door de vele absurdistische uitvergrotingen hilarisch. Steevast als de peuter weer een bord eten demonstratief op het hoofd van de vader zet, volgt een intermezzo met levensgrote groentes, worsten en pasta. Muzikaal wordt in deze passages alles uit de kast getrokken, van K-pop tot reggae, van funk tot rock.

De voorstelling van De Toneelmakerij bekijken kan hier.

Thuistip van de dag: Wek jullie voedselnachtmerrie tot leven! Spar met spruitjes! Word een boontje!

Je hebt natuurlijk flink gehamsterd en er zijn vast ook allerlei groentes in huis waar je kleine spruit niet echt over te spreken is. En er is vast ook wel iets in huis dat jij niet zo lekker vindt. Met deze groentes gaan we onze voedselnachtmerrie tot leven wekken!

Lees alles over dit vrolijke spel hier.

Eet smakelijk!