In het kader van Wereldvluchtelingendag organiseert harpiste Lavinia Meijer vanavond in Paradiso een benefietconcert voor War Child. In Rotterdam is er de hele dag een theatraal programma van Theater Rotterdam en de Pauluskerk. Er zijn nog kaarten.

Lavinia Meijer & Friends voor War Child
‘We kunnen samen echt iets doen om vluchtelingen – en in het bijzonder kinderen – te helpen’, zegt organisator Lavinia Meijer. ‘Vorig jaar zomer maakte ik op het Griekse eiland Lesbos muziek met gevluchte kinderen. Het plezier van die kinderen – ondanks hun heftige verhalen – neem ik deze avond met mij mee. Samen met alle artiesten en het publiek wil ik op deze bijzondere avond War Child steunen. Zodat nog meer oorlogskinderen hun traumatische ervaringen kunnen verwerken en weer positief naar de toekomst kijken.’
Tijdens de benefietavond komen onder meer Paul de Munnik, Carel Kraayenhof, Connie Palmen, Michiel Borstlap, Vera Mann, Remy van Kesteren, Hadewych Minis, Isaac Bullock en Feico Deutekom in actie. Cabaretier Freek de Jonge presenteert.
20.00 uur, Paradiso, Amsterdam

Theater Rotterdam en de Pauluskerk
Na een succesvolle eerste editie in 2017, is er in Rotterdam voor de tweede keer een uitgebreid theatraal programma rondom de actuele vluchtelingenproblematiek in en aan de grenzen van Europa. Het programma begint zo om 11.00 uur met een muzikale brunch op het Schouwburgplein. Later is de film Human Flow van Ai Weiwei (met nagesprek) te zien, geven  de theatergroep van de Pauluskerk en Formaat een theatrale presentatie en speelt de Vlaamse theatermaakster Sien Vanmaele haar voorstelling Witlof from Syria.
11.00 – 21.30 uur, TR Schouwburg, Rotterdam 

Wereldvluchtelingendag, die jaarlijks op 20 juni wordt gehouden, is in 2000 ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, via een speciale resolutie. Met deze dag willen de Verenigde Naties wereldwijd meer begrip voor vluchtelingen kweken en aandacht vragen voor de noodzaak hen te beschermen.

Foto: Witlof from Syria, Thomas Dhanens