De voorstelling Aneckxander van Alexander Vantournhout en Bauke Lievens heeft op Theater aan Zee zowel de Jongtheaterprijs (tienduizend euro) als de publieksprijs gewonnen. De Jongtheaterschrijfprijs (7.500 euro) ging naar Hannah De Meyer voor Solace. 

Aneckxander is een acrobatische dansvoorstelling gemaakt door Vantournhout, danser met een circusachtergrond, en dramaturge Bauke Lievens, specialiste in hedendaags circus.

In Solace reconstueert Hannah De Meyer (deze zomer afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht) samen met acteur Bram Suijker een uit de hand gelopen repetitieproces.

Louis Vanhaverbeke (SNDO 2014) werd geselecteerd voor Circuit X, het platform voor jonge makers, met zijn voorstelling Kokokito. Komend theaterseizoen toert hij samen met de andere Circuit X-geselecteerden door Vlaanderen.

Charlotte Bouckaert en Steve Salembier worden namens Theater aan Zee afgevaardigd op het Edinburgh Fringe Festival 2016 met hun voorstelling Bildraum onder de noemer Big in Belgium.

Über-ich van Michai Geyzen en Laika werd door de jeugdjury van Mu-zee-um, de kunst-educatieve organisatie in Oostende, tot beste voorstelling verkozen. One Bird Orchestra won de Jongmuziekprijs (2.500 euro).

Foto Aneckxander – Alexander Vantournhout/Bauke Lievens: Bart Grietens