De Grote Zaal van Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch blijft gesloten tot 1 november. De deuren gingen eind juni dicht na de vondst van risicovol asbesthoudend materiaal. De gemeente is inmiddels begonnen met het verwijderen en afdekken daarvan. Het theater zal 1 november de geplande activiteiten in de Grote Zaal hervatten. De Pleinzaal en Cinemaclub blijven het gehele seizoen gesloten.

De onmiddellijke sluiting van het theater heeft grote gevolgen voor Theaterfestival Boulevard, dat komende maand in de grote zaal op negen avonden producties gepland had, waaronder de openingsvoorstelling.

In 2015 werd Theaterfestival Boulevard ook getroffen door een asbest-probleem. Eén dag voor de opening van het festival moest locatie Tramkade (destijds bedoeld als tweede festivalhart) gesloten worden en alle activiteiten verplaatst. Volgens het festival leidde dat tot een financiële schade van ruim 35.000 euro, waarvan de gemeente 10.000 euro compenseerde. Boulevard verwacht dat de verplaatsing van de activiteiten dit jaar een veelvoud van die financiële schade  zal opleveren.

Festivaldirecteur Viktorien van Hulst: ‘Het is bizar dat Boulevard voor het tweede jaar op rij geconfronteerd wordt met asbest op een belangrijke locatie. Was vorig jaar de timing vlak voor het festival problematisch, nu baart de schaal van het probleem zorgen. Theater aan de Parade is de belangrijkste en meest centrale locatie voor ons festival. Buiten imagoschade voorzien we grote financiële en productionele consequenties.’