The Bodyguard van Stage Entertainment Nederland is met negen nominaties de grootste kanshebber op de Musical Awards 2015, maar ook Rent (M-Lab) en De zere neus van Bergerac (Ro Theater) komen meermaals op de nominatielijst voor. De best vertegenwoordigde theaterproducenten zijn Stage Entertainment Nederland met 10 nominaties, M-lab (8), Ro Theater (7) en Orkater (7).

Genomineerd voor beste grote musical zijn De zere neus van Bergerac van het Ro Theater, The Bodyguard van Stage Entertainment Nederland en De tweeling van Stichting Theateralliantie. De prijs voor beste kleine musical gaat naar Rent van M-Lab, De terugkeer van Hans & Grietje van Orkater of Kiss of the Spider Woman van OpusOne. Een overzicht met alle nominaties van het Musical Awards Gala is te vinden op avrotros.nl/musical.

Joop van den Ende ontvangt tijdens de uitreiking op 6 januari de Eventim Oeuvre Award voor zijn brede inzet voor de Nederlandse musical. De onderscheiding, een initiatief van de Stichting Musical Awards, werd in het verleden toegekend aan Annie M.G. Schmidt, Andrew Lloyd Webber en het duo Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus (ABBA).

De prijsuitreiking vindt plaats op 6 januari 2016 in het Beatrix Theater in Utrecht en wordt vanaf 20.25 uur live uitgezonden door AVROTROS op NPO1.

Foto The Bodyguard: Roy Beusker en Annemieke van der Togt