Tessa Smeulers en Dana Kibbelaar gaan een tweekoppige directe vormen van Theaterfestival Boulevard. Het internationaal festival in en rond Den Bosch kiest voor een nieuw bestuursmodel, ‘waarin de directie midden in het brede team staat en gezamenlijk verantwoordelijkheid draagt’.

Smeulers en Kibbelaar volgen 1 april Peggy Olislaegers op, die als interim directeur-bestuurder de opdracht had een nieuw bestuursmodel voor het festival te vinden. De uiteindelijk tweekoppige directie past volgens Raad van Toezicht-voorzitter Mieke Geeraedts ‘bij een nieuwe generatie leiders die in hun leiderschap niet traditioneel hiërarchisch willen opereren, maar een meerstemmigheid willen vormgeven. Leiders die de verbondenheid tussen de verschillende inhoudelijke domeinen in de podiumkunsten willen versterken en breed ontwikkeld zijn.’

Tessa Smeulers (1982) startte in 2009 bij Theaterfestival Boulevard en bepaalt sinds een aantal jaar als hoofd programma voor een belangrijk deel de artistieke keuzes en signatuur van het festival. Zij is onder meer lid van de adviesraad van het Erasmushuis in Jakarta en adviseur projectsubsidies van de Gemeente Utrecht. ‘Met haar borgt het festival de artistieke waarden en het netwerk van het festival en komt de vormgeving van het volgend hoofdstuk van Theaterfestival Boulevard met diepe kennis van de geschiedenis tot stand’, aldus de Raad van Toezicht.

Dana Kibbelaar (1972) brengt volgens de Raad van Toezicht ‘een frisse blik en brede aanvullende kennis mee’.  Ze werkt momenteel bij het Fonds Podiumkunsten en was daarvoor onder meer hoofd programma-productie en manager van Teatro Luna Blou op Curaçao en docent event management aan The University of the Dutch Caribbean. Vanaf 2009 deed ze acquisitie en relatiebeheer voor Theatergroep Siberia en Maas Theater en Dans.

Theaterfestival Boulevard 2022 vindt plaats van 4 t/m 14 augustus.

Foto: Karin Jonkers