Op 5 november is de tentoonstelling ‘De Wereld van Frie Leysen’ geopend in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De expositie belicht het internationale werkveld van de Belgische festivaldirecteur en curator Frie Leysen.

De expositie is onderdeel van een breed activiteitenprogramma omtrent de toekenning van de Erasmusprijs aan Frie Leysen. Zij ontvangt deze prestigieuze prijs, bestaande uit 150 duizend euro, op 12 november uit handen van Koning Willem-Alexander. Vanuit het thema ‘Theater, publiek en samenleving’ koos de jury voor Leysen omdat zij een onverschrokken voorvechter van de podiumkunsten is en bijdraagt aan vernieuwing in het internationale theater.

De toekenning van de Erasmusprijs vormde voor de redactie van Theatermaker een mooie aanleiding om Leysen nu eens voor het voetlicht te halen, een plek waar ze bij voorkeur vandaan blijft. In de Theatermaker van Oktober/November spreken kunstenaars van over de hele wereld over hun werk en de samenwerking met Leysen. De tentoonstelling ligt hiervan in het verlengde en geeft Leysen de mogelijkheid om haar visie op vermaarde kunstenaars als Romeo Castellucci, Tim Etchells en Rabih Mroué te geven.

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door Theatermaker, Stichting Praemium Erasmianum en de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Ze is vrij toegankelijk en tot 30 november 2014 te vinden op de derde verdieping van de centrale vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade 143 bij de afdeling Reizen.