Tatiana Pratley volgt per 1 augustus 2020 Ira Judkovskaja op als artistiek directeur van Tryater. Pratley is geboren en getogen in Fryslân.

‘Een Friese Wereldburger’, noemt Tryater Pratley. Ze is geboren en getogen in Friesland (Leeuwarden 1985), met wortels in Frankrijk, Engeland en Polen. Ze kwam al vroeg met theater in aanraking bij Meeuw Jonge Theatermakers. Ze studeerde Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen en Regie aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans, waar ze in 2012 afstudeerde.

Na de regieopleiding doorliep ze bij Tryater een vierjarig talentontwikkelingstraject en bleef daarna verbonden als gastregisseur. Ze was onder andere medebedenker en coregisseur van het openingsweekend van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Samen met Karel Hermans en Aukje Schaafsma richtte ze in 2015 theatercollectief Skoft&Skiep op.

In oktober kondigde huidig artistiek directeur Ira Judkovskaja aan in 2020 te vertrekken. Judkovskaja vindt ‘dat, na drie kunstenplanperiodes, de tijd gekomen is om ruimte te maken voor nieuwe mensen, nieuwe invloeden en nieuwe inspiratie voor Tryater.’

Foto: Maurits Giessen