Theaterfestival Boulevard in Den Bosch krijgt van het jonge cultuurfonds Brabant C een subsidie voor zijn internationale programmering, talentontwikkeling en nieuwe activiteiten die maatschappelijke binding stimuleren.

De subsidie van bijna zeven ton wordt verdeeld over vier edities, op voorwaarde dat het festival het bedrag aanvult met inkomsten uit het bedrijfsleven en particuliere fondsen.

De internationale programmering van Boulevard 2015 bestaat uit Rimini Protokoll (Duitsland), Compagnie Oposito (Frankrijk), Wim Vandekeybus en FC Bergman (beiden uit België). Ook is, in samenwerking met Jheronimus Bosch 500, Deep Dish van Liquid Loft (Oostenrijk) te zien.

Brabant C is het nieuwe cultuurfonds van de provincie Brabant en bestaat sinds eind januari 2015. Het fonds stelt voor vier jaar 25 miljoen euro beschikbaar voor kunst en cultuur in de provincie, afkomstig uit de reservering voor Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018.

Het fonds zou een tweede tranche van 15 miljoen euro krijgen indien na evaluatie in 2017 blijkt dat het fonds succesvol is. In het bestuursakkoord van de nieuwe Brabantse coalitie voor 2015-2019 is deze reservering echter van de begroting gehaald.

‘We willen deze middelen niet langer op voorhand beschikbaar houden’, reageert de nieuwe gedeputeerde Henri Swinkels (SP) in het Brabants Dagblad, ‘maar zullen aan de hand van de evaluatie in 2017 beoordelen of en met welke middelen Brabant C wordt voortgezet’.

Foto: het affiche van Theaterfestival Boulevard 2015