Het Internationaal Stiltefestival verandert van naam. Het tweejaarlijks familiefestival in de maand juni heet vanaf de komende editie Brabants Internationaal Kinderfestival, afgekort als BRIK. Het festivalhart verhuist naar het centrum van Breda. 

Het Internationaal Stiltefestival ontstond in 2011 uit het Bredase dansgezelschap de Stilte. Dat wilde graag bijzondere voorstellingen die het tegenkwam op internationale tournees delen met het jonge publiek in zijn thuisstad. De bouwstenen van BRIK blijven ongeveer hetzelfde: er zijn nog steeds voorstellingen van over de hele wereld te zien, in theaterzalen en in de buitenlucht.

De Egyptische Mohammed Elghawy die in 2017 werd aangesteld als programmeur van het festival, wordt nu artistiek directeur. Hij neemt voor het eerst naast de Stilte ook andere Nederlandse gezelschappen op in het programma, zoals Kwatta en VolDaan. Voor het talentontwikkelingsprogramma werkt BRIK samen met de Stilte, MAAS en Schippers & Van Gucht. Zij begeleiden jonge makers in het ontwikkelen van korte voorstellingen die tijdens het festival worden gepresenteerd. Ook nieuw is dat een aantal voorstellingen op tour gaat en in andere Brabantse plaatsen zal spelen voor basisscholieren.

Het festivalcentrum verhuist naar de binnenstad van Breda. De nieuwe mascotte van het festival, een levensgrote paarse knuffel met slungelige tentakels, gaat er de komende tijd alvast lekker aan de wandel.

De komende editie van BRIK vindt plaats van 5 tot en met 11 juni 2019, op diverse locaties in het centrum van Breda. Het festival verwacht zeker 17.000 jeugdige bezoekers. Meer informatie en kaartverkoop: www.brikfestival.nl.