Stage Entertainment Nederland heeft op 30 augustus een eigen interactief entertainmentplatform gelanceerd: BackStageNow.nl. Dit online tv-kanaal toont elke werkdag, 24 uur per dag alles over de musicals van Stage Entertainment, van de repetities tot aan de première.

Volgens algemeen directeur Albert Verlinde speelt het bedrijf hiermee in op het feit dat mensen hun informatie steeds meer online zoeken. Verlinde: ‘Wij hebben zoveel content in huis waar we vaak niets mee doen en dat is zonde. BackStageNow geeft ons de mogelijkheid deze exclusieve ins and outs uit de musicalwereld te delen met iedereen.’

Stage Entertainment Nederland is de Nederlandse tak van Stage Entertainment, ontstaan door de fusie met Albert Verlinde Entertainment op 1 januari 2015.

De eerste uitzending was te zien op zondag 30 augustus en gaf een backstageverslag van de Musical Sing-a-Long op de Amsterdamse Uitmarkt. Vanaf 31 augustus bestaat het programma uit een vast format, opgenomen in het hoofdkantoor van Stage Entertainment in Amsterdam. Kijkers kunnen tijdens de uitzendingen live reageren.