Stadsschouwburg Amsterdam en het Amsterdamse Bostheater gaan de komende 4 jaar samenwerken. Kern van de alliantie wordt de jaarlijkse grote zomerproductie in het Amsterdamse Bos, waarbij beide podia de handen ineen slaan op het gebied van communicatie en verkoop. Vaste bespelers van de schouwburg gaan de zomerproductie coproduceren. Orkater bijt in juli het spits af met de muziektheaterproductie Julius Caesar. Later volgen zomerproducties van het Noord Nederlands Toneel, De Warme Winkel en Toneelgroep Oostpool. 

Daarnaast wordt onderzocht of de schouwburg in de toekomst ook dans kan programmeren op het Bospodium en wordt op het gebied van kindervoorstellingen expertise uitgewisseld. De samenwerking ligt niet op het vlak van de concerten die in het Amsterdamse Bostheater geprogrammeerd worden.

Door de samenwerking kan de schouwburg gaan programmeren in de zomer, terwijl de eigen podia op het Leidseplein een grote beurt krijgen. Daarbij hoopt de schouwburg in contact te komen met de bredere doelgroep die het Amsterdamse Bostheater al jaren aan zich weet te binden. Het Bostheater kan op zijn beurt gebruik maken van de expertise en het personeel van een grote organisatie als de schouwburg.

De eerste zomervoorstelling onder de nieuwe alliantie, Julius Caesar, staat van 25 juli tot en met 9 september in Amsterdamse Bostheater. De acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Jip van den Dool, Erik van der Horst en Mattias Van de Vijver delen  het podium met de blazers van K.O. Brass! (bekend van Kyteman Orchestra). Michiel de Regt regisseert.

Foto Much ado About Nothing – Amsterdamse Bostheater: Io Coomen