Springdance en Festival a/d Werf gaan fuseren om samen een nieuw podiumkunstenfestival te vormen in Utrecht: een internationaal platform voor actuele ontwikkelingen in dans, theater en cross-overs.

Het festival, dat wordt ondersteund door gemeente en provincie Utrecht en het Fonds Podiumkunsten, vindt vanaf 2013 jaarlijks plaats in mei. De eerste editie staat gepland van 16-26 mei 2013. De artistieke directie voor 2013 bestaat uit Rainer Hofmann en Bettina Masuch, de huidige artistiek leiders van Festival a/d Werf en Springdance. De vormgeving en programmering van deze eerste editie zal tot stand komen onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van Rainer Hofmann en Bettina Masuch. Vervolgens vertrekt Bettina Masuch om per 1 januari 2014 als artistiek directeur van Tanzhaus NRW in Düsseldorf aan de slag te gaan.

Masuch was als artistiek directeur verantwoordelijk voor de afgelopen vier edities van Springdance en heeft met veel enthousiasme de fusie van beide festivals mede vormgegeven. Zij ziet de toekomst van het nieuwe festival dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Als motivatie voor haar vervolgstap in haar carrière geeft Masuch aan dat zij na vijf festivaledities de tijd rijp acht voor een nieuwe focus, waarbij het Tanzhaus haar nieuwe uitdagingen biedt. Ook na de editie van 2013 zullen de disciplines dans en theater een gelijkwaardig aandeel behouden in de festivalprogrammering.