In het radioprogramma Theatermakers van 4 juni spreekt presentator Constant Meijers met de actrices Mirjana Smolic, Karina Holla en Naomi Velissariou. Recensent Loek Zonneveld vertelt over de voorstellingen die hij onlangs heeft gezien.

Actrice Mirjana Smolic vertelt over Todo lo que está a mi lado (Alles aan mijn zijde) van Fernando Rubio, die momenteel op het Holland Festival te zien is. Hierin ontmoet Smolic de bezoeker op straat, aan de kade en op de gracht op een bijzondere locatie: in een bed.

Mimelegende Karina Holla is terug in Amsterdam met haar voorstelling Fremd-Körper. Hierin neemt een arme vrouw in Nazi-Duitsland de identiteit van haar overleden man aan.

Actrice en theatermaakster Naomi Velissariou werkt momenteel aan haar nieuwe voorstelling Intervention, die op vrijdag 5 juni in het Amsterdamse Theater Frascati in première gaat.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143) en live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3.

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf tevens te beluisteren op amsterdamfm.nl.