Madeleine van der Zwaan wordt de nieuwe directeur van Koninklijk Theater Carré. Dat maakte het theater gisteren bekend. Van der Zwaan (43) is op dit moment algemeen directeur van Servex, het NS-bedrijf dat de winkels op stations exploiteert. Daarvoor werkte ze bij Unilever en V&D. In haar eerdere werk stond ze erom bekend nieuwe merken en formules bestaande bedrijven binnen te halen: Dixons en Hunkemöller bij V&D, Hema en Starbucks op stations.

René Hooft Graafland, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Carré is verheugd over de komst van Van der Zwan: ‘Zij combineert passie voor theater met ruime ervaring in het nationale en internationale bedrijfsleven. Madeleine heeft meerdere keren bewezen in staat te zijn om aanbod en klantverbetering te verbeteren [sic], in combinatie met energiek leiderschap en een gezonde bedrijfsvoering.’ Per 1 mei volgt ze ad interim directeur Erik Gerritsen op.

Lange tijd werd verwacht dat voormalig Joop van den Ende-directeur Erwin van Lambaart de nieuwe Carré-directeur zou worden, maar die wordt per 1 mei directeur van het productiebedrijf van Ivo Niehe.