Bruno Mistiaen, Vincent van der Valk en Sarah Blok zijn geselecteerd voor Verse Tekst 2020. Platform Theaterauteurs laat hun (nog) niet gespeelde toneelteksten uitgeven en bespreken. 

Verse Tekst is sinds 2005 een open inzendronde van het Platform Theaterauteurs voor nog niet gespeelde toneelteksten van professionele toneelschrijvers uit Nederland en Vlaanderen. Dit jaar las het leesteam, met Joris van der Meer, Bodil de la Parra, Frank Siera, Sanne Nouws en Rob de Graaf, 64 niet geënsceneerde theaterteksten.

Het meeste indruk op het leesteam maakten ‘De golem van Molenbee’ van Bruno Mistiaen, ‘En zo zou het een nooit meer het ander zijn’ van Vincent van der Valk en ‘Het gemoed van Ricardo’ van Sarah Blok. Platform Theaterauteurs laat deze drie teksten dit jaar verschijnen in de reeks van De Nieuwe Toneelbibliotheek en recenseren door dramaturg Joris van der Meer. Een eervolle vermelding kreeg ‘De Bonte Augustus’ van Jeremy Baker.

De presentatie van de teksten op het programma ‘Een toneelschrijfding waar je bij moet zijn’ is verplaatst van 10 mei naar 25 oktober 2020. Die middag in Theater Bellevue houdt Jetse Batelaan ook de jaarlijkse Boyerlezing en wordt het Charlotte Köhler Stipendium uitgereikt aan een beginnend theaterauteur.